Új Feketeöves Karatésa van Óbudának

Krammer Krisztián 1. Dan Goju-Kai Karate-do

2017 nyara a Gankaku Sportegyesület életében is az edzőtáborokkal indult. Június 17-22 között kicsik és nagyok (45 fő) Balatonszemesen táboroztak, ahol haladó tanítványok – a jövő edzői – segítették az oktatók munkáját.

2 nap pihenő után, mesterek és haladó tanítványok a szövetség központi edzőtáborában tanultak tovább, ahol övvizsgákra is sor került. A tábort Rebicek Gerd mester (6. dan), az MGKSZ elnöke vezette. A Gankaku SE-ből 20 fő vett részt, melyből 11 fő indult az övvizsgán is – sikeresen. Legmagasabb övfokozatok: Sárközi Miklós 2. kyu, Sárközi Blanka és Szabó Petra 3. kyu, azaz barna övet szereztek, Krammer Krisztián 1. dan (fekete öv) fokozatot ért el. Szintén 2 nap pihenő után a már indultak is tovább a Szlovákiai Poprádba, ahol a stílusszövetség nemzetközi szemináriumán vettek részt. Ott Goshi Yamaguchi és Ingo de Jong mesterektől, a szövetség világ és európai vezetőitől tanultak! A versenyzőknek augusztusban elkezdődtek az alapozó edzések, sportbaráti együttműködéssel a Zuglói Corner Fitnessel és az Óbudai Judo Klubbal.

 

Krammer Krisztián 2008-ban, 7 évesen kezdett el karatézni a Gankaku SE Óbudai klubjában. Fiatal kora ellenére sikeresen tejesitette az első feketeöves fokozat (1. dan) embert próbáló követelményeit! A kezdők táborában még barnaövesként segítette az edzők munkáját de a nemzetközin már a feketeövesek között gyakorolt.

Krisztián a Gankaku SE történetének 8. tanítványa, aki elérte a mesterfokozatot! A versenysport mellett, az egyesület filozófiájának megfelelően, aktívan foglalkozik a tradicionális harcművészetek gyakorlásával is. Példaértékű hozzáállásnak, töretlen akaraterejének köszönheti, hogy elérte az első mesterfokozatot a Goju-kai Karate „úton”.

Az egyesület vezetősége egy gyakorló katanával (szamuráj kard) jutalmazta, ami kifejezi a felnőtté válást a harcművészetben.

 

Korának megfelelően, nagyobb hangsúlyt élvez nála az olimpiai versenyszámmá vált sportkarate. Jelenleg 2 társával (Szabó Petra és Zeke Dávid) az „IKGA Global Championship” elnevezésű stílus világversenyre készül. Az esemény Kanadában kerül megrendezésre. Október 1-én, vasárnap lép tatamira. A 2 évvel ezelőtti európai bajnokságon I. helyen végzett. Augusztusi alapozó időszaka óta 3 nemzetközi megmérettetésen indult. Annak ellenére, hogy ezek még csak formába hozó versenyek, két érmet is szerzett: 09.02. Cakovec = III. hely (U21-67kg), 09.09. Zágráb = I. hely (U21-67kg).

Tanulmányokban és versenysportban elért eredményeiért díjazta már Budapest III. kerület, Budapest Főváros Önkormányzatai, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója). Krisztián első alkalommal fog más kontinensen versenyezni. Élményekben gazdag utazást és sok sikert kívánunk neki!

Az utazó csapat támogatói: Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – Bús Balázs Polgármester Úr, Emberi Erőforrások Minisztériuma (NEA-MA-17-SZ), TIENS, Corner Fitness, Dr. Borzási és Kollégái Fogorvosi és Implantológiai Rendelő, Supra Trend Kft. Fontos megemlíteni a gyerekek szüleit, akiknek az évek óta tartó, fáradhatatlan pozitív hozzáállása nélkül, ez a program sem valósulhatott volna meg!

One thought on “Új Feketeöves Karatésa van Óbudának”

  1. Szívből gratulálunk sok erőt, egészséget és kitartást a további eredmények eléréséhez. Hajrá! :)Sok sikert!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük